Sunday, November 12, 2006

Kuřecí řízky na bylinkách

4 kuřecí řízky po 15 dkg, sůl, mletý pepř, tymián, pažitka, petrželka, rozmarýn (jen špetka) apod., 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, 4 rajčata, 10dkg šunky, 1 dkg másla.

Kuřecí řízky několikrát po obvodu mělce nařízneme, rozklepeme do šířky, osolíme, poprášíme moukou, opepříme a zvolna opečeme po obou stranách na oleji. Řízky vyjmeme a na oleji opečeme spařená, oloupaná a na půlky nakrájená rajčata a rovněž je vyjmeme. Do oleje přidáme máslo, šunku nakrájenou na nudličky, nasekané bylinky a vše osmahneme. Přidáme zpět řízky a vše podusíme ještě 2 minuty. Řízky přeložíme na talíře, poklademe šunkovou směsí s bylinkami, obložíme půlkami rajčat, osolíme je a podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo různě upravená rýže a zeleninový salát.